A hibás önértékelés következményei
2015. február 09. írta: MMeva

A hibás önértékelés következményei

justice-423446_1280.jpg"A legnagyobb érték az a tevékeny ember, aki fel tudja mérni, hogy munkájának mekkora a valódi haszna."

Sokan helytelenül túlértékelik tevékenységüket, szerepüket egy szervezet életében. Hajlamosak pozitív irányban torzítani énképüket, aminek sok esetben a szubjektíven alkalmazott teljesítményértékelés, illetve annak teljes hiánya az oka. Sokszor többet vállalnak magunkra, mint amennyi munkakörükből fakadóan feladatuk lenne. Az elvégzett plusz feladatokért azonban nemhogy előléptetést, egy vállveregetést sem kapnak. Ezt oly módon kompenzálják, hogy saját munkájukat felértékelik, hiszen többet és saját mércéjükkel mérve jobban dolgoznak, mint a többiek. Aztán jön a valódi hideg zuhany: leépítés sem kell hozzá, simán közlik velük, hogy pótolhatóak. Ismerős a helyzet? 

Persze nem esnek kétségbe: egy darabig még tűrnek, már nem vállalnak plusz munkát, de mégis kapnak, aztán egyszer csak betelik a pohár... .

Eztán általában új munkahelyet keres az illető, ami persze újabb hibás lépés. 

 

Hogyan kerülheted el, hogy ez Veled is megtörténjen? Ha ebben a helyzetben vagy, gondold át alaposan lépéseid!

Ne azzal próbálj bevágódni, hogy mindenre igent mondasz, mert szétforgácsolódhatsz a túl sok feladat miatt, ráadásul később visszaélhetnek készségességeddel! Helyette arra fókuszálj, hogy a jól és határidőre elkészített feladataiddal tűnj ki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaido.blog.hu/api/trackback/id/tr157154037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása